• Το Γνωρίζατε;
  • Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου (τέλη του '60), υπήρχαν 78.000 πυρηνικά όπλα ισχύος 12,5 δισεκατομμυρίων τόνων TNT. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχούσε σε δυόμισι τόνους TNT ανά έναν κάτοικο του πλανήτη.

Ψηφίζει Ελλάδα η... Gazprom

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ψηφίζει Ελλάδα η... Gazprom

Δημοσίευση από Agrafos »

Ψήφο εμπιστοσύνης από το ρωσικό ενεργειακό κολοσσό, Gazprom, αλλά και τις πιο διακεκριμένες ευρωπαϊκές εταιρίες, προς την Ελλάδα αποτελεί η παρουσία στη χώρα μας του ισχυρού άνδρα της Gazprom, Dr Alexey Miller και 370 υψηλόβαθμων στελεχών από αυτές τις επιχειρήσεις στη 17η γενική συνέλευση του European Business Congress, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Βουλιαγμένη, με φιλοξενούσα εταιρεία την ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E., κοινή εταιρεία της GAZPROM και του Ομίλου Κοπελούζου.

Ο Dr Miller αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη χρήση του φυσικού αερίου στον τομέα των μεταφορών, καθώς και στη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε τα σχέδια της εταιρίας για διεύρυνση των δραστηριοτήτων της - μεταξύ άλλων - και σε αυτό τον τομέα.

«Η Gazprom είναι μία παγκόσμια επιχείρηση και επιθυμεί να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των μεταφορών. Έχουμε στενές σχέσεις με δυνατούς παίχτες, που κατέχουν ρόλους κλειδιά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και σκοπεύουμε να διευρύνουμε το δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου. Αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε, και αναφέρθηκε και στην ιστορική μακροχρόνια συμφωνία, που υπεγράφη με την Κίνα, χαρακτηρίζοντάς την ως τη μεγαλύτερη συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο, με αξία σύμβασης 400 δισ. δολαρίων.

«Τη σημασία της συμφωνίας θα την καταλάβουμε με την πάροδο του χρόνου και θα επηρεάσει και τις τιμές φυσικού αερίου της Ευρώπης. Για εμάς, η νούμερο ένα αγορά παραμένει η ευρωπαϊκή και η GAZPROM επιδιώκει, όχι μόνο να διατηρήσει το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και να το διευρύνει».

Αναφερόμενος στον αγωγό Southstream, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απόκλιση στο χρόνο και πως η πρώτη ποσότητα αερίου θα φθάσει στη Βουλγαρία στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε ότι, μετά από χρόνια ύφεσης, η ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη χρονιά, που η ελληνική οικονομία ξεπερνά τους σκοπέλους του παρελθόντος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS, Δημήτρης Κοπελούζος, καλωσόρισε τους σύνεδρους και αναφέρθηκε στη σημασία διοργάνωσης του συνεδρίου στην Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα, υποδεχόμαστε 370 ανώτατα στελέχη των πιο διακεκριμένων εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που υπάρχει στη χώρα μας και σηματοδοτεί την ανάπτυξη που θα ξεκινήσει προς όφελος του ελληνικού λαού. Θέλω να πιστεύω ότι οι μεγάλες ευκαιρίες, που δίνει η Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, θα εκτιμηθούν από τους σύνεδρους. Σκοπεύουμε να τους αναπτύξουμε τις θέσεις μας και να τους κινητοποιήσουμε για να επενδύσουν στον τόπο μας».
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”