• Το Γνωρίζατε;
  • Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σημεία «κόπωσης» παρουσιάζει η Τούρκικη οικονομία

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Σημεία «κόπωσης» παρουσιάζει η Τούρκικη οικονομία

Δημοσίευση από Agrafos »

Περισσότερο και από την κατάσταση στη Συρία, η τουρκική οικονομία δείχνει να επηρεάζεται αρνητικά από την άνοδο των επιτοκίων στις ΗΠΑ και την κατά συνέπεια μαζική μεταφορά κεφαλαίων από την Τουρκία στην Αμερική.

Παρά τη παγκόσμια οικονομική κρίση η Τουρκία κατάφερε την τελευταία δεκαετία να παρουσιάσει αναπτυξιακούς ρυθμούς γύρω στο 4%. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η ανοδική τροχιά της τουρκικής οικονομίας δείχνει να ανακόπτεται, γεγονός που οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων. Στις υπάρχουσες δυσκολίες προστίθεται τώρα και η αβεβαιότητα γύρω από την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία και το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης.

Η Συρία είναι μια κατεστραμμένη χώρα και η Τουρκία είναι ο κυριότερος προμηθευτής της. Από την άλλη πλευρά, όμως, η Συρία δεν είναι σημαντικός εταίρος της Τουρκίας. Οι σημαντικότεροι εταίροι των Τούρκων είναι χώρες όπως η Γερμανία, η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Μεγάλη Βρετανία.


Από το 2003 μέχρι σήμερα η τουρκική οικονομία καταγράφει συνεχή άνοδο, πλησιάζοντας σε ορισμένες χρονιές ακόμη και το 10%. Όμως το 2012 η ανάπτυξη παρουσίασε σημάδια κόπωσης φθάνοντας μόλις το 2,2%.


Ανοιχτό παραμένει το ποια θα είναι φέτος η πορεία της τουρκικής οικονομίας. Πρόσφατα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να διορθώσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για ανάπτυξη της τάξεως του 4% το 2013.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”