• Το Γνωρίζατε;
  • Κάθε χρόνο, καταγράφονται 90.000 εγκυμοσύνες από της αγγλίδες έφηβες. Από αυτές, οι 2.200 αφορούν κορίτσια κάτω των 14ων ετών!

Το χειρότερο σενάριο για την Ιταλία είναι κοντά

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Το χειρότερο σενάριο για την Ιταλία είναι κοντά

Δημοσίευση από Aris »

Ο Μπεπε Γκρίλο εξακολουθεί να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, αν και στελέχη του Κινήματος Πέντε Αστέρων έχουν αρχίσει ανεπίσημες επαφες με γνωστά ονομάτα των προοδευτικών.

Ο Γκρίλο, μέσω διαδικτύου, έφτασε να πει ότι αν οι βουλευτές του αποφασίσουν τελικά να στηρίξουν μια προοδευτική κυβέρνηση, εκείνος θα αποσυρθεί από την πολιτική. Το ίδιο ακριβώς, υποστήριξε σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, και ο συνιδρυτής του κινήματος Τζανρομπέρτο Καζαλέτζιο.

Σύμφωνα όμως με πολλούς σχολιαστές, στο εσωτερικό του Κινήματος του Γκρίλο υπάρχει επίσης και μία μειοψηφία, η οποία θα έβλεπε πιο ευνοϊκά τυχόν συνεργασία με την κεντροαριστερή συμμαχία του Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι αλλά και ο προοδευτικός περιφερειάρχης της Σικελίας Ροζάριο Κροτσέτα έχουν ήδη ξεκινήσει ανεπίσημες προσπάθειες διαλόγου με το Κίνημα Πέντε Αστέρων.
Η κεντροαριστερά έχει προτείνει στο κίνημα του Γκρίλο την προεδρία της βουλής και είναι πιθανό η επόμενη επικεφαλής των ιταλών βουλευτών να είναι η εικοσιπεντάχρονη Μάρτα Γκράντε, από τα πιο προβεβλημένα στελέχη των «Cinque Stelle».
Μια τέτοια επιλογή, θα μπορέσει όμως να βοηθήσει το διάλογο; Διαφορετικά, οι δύο λύσεις που απομένουν, είναι είτε κυβέρνηση τεχνοκρατών είτε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Προς την λύση αυτή δείχνει να προσανατολίζεται τώρα και η μπερλουσκονική κεντροδεξιά, ώστε να βρει ο Καβαλιέρε προσωρινή διέξοδο από τις δίκες.

Επιστροφή στο “Διεθνή”