• Το Γνωρίζατε;
  • Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Γραφειοκρατία και δικαιοσύνη χελώνας τα προβλήματα για επενδύσεις

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Γραφειοκρατία και δικαιοσύνη χελώνας τα προβλήματα για επενδύσεις

Δημοσίευση από Agrafos »

Ευκαιρίες, αλλά και προβλήματα συνεργασίας κατέγραψε η ελληνογαλλική επιχειρηματική συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Σήμερα η Γαλλία είναι ο τέταρτος σε μέγεθος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, κάτι που μεταφράζεται σε άμεσες επενδύσεις 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και 30.000 θέσεις εργασίας. Για το μέλλον ο στόχος είναι πιο φιλόδοξος, όπως αποδεικνύει η υπογραφή συμφωνίας για την ίδρυση ελληνογαλλικού επιχειρηματικού συμβουλίου.

Μία επένδυση προϋποθέτει σταθερό επιχειρηματικό και πολιτικό περιβάλλον. Γι' αυτό η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό

Κύριο πρόβλημα παραμένει το πολύπλοκο γραφειοκρατικό και νομικό πλαίσιο. Από τη μία πλευρά έχει κάνει η Ελλάδα προσπάθειες για να γίνει πιο φιλική η Ελλάδα προς τις επενδύσεις. Έγιναν οι νόμοι του φαστ τρακ, για να μπορούν να έρθουν εταιρίες πιο γρήγορα. Από την άλλη όμως, έχουμε μια αυξανόμενη καθυστέρηση, ας πούμε, στην απονομή δικαιοσύνης, που είναι κι αυτό ένα πρόβλημα.

Πάντως οι Γάλλοι είναι κοντά στη νοοτροπία των Ελλήνων και αυτό βοηθάει, ώστε να αντιμετωπίζονται ή τουλάχιστον να αμβλύνονται κάποια προβλήματα.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”