• Το Γνωρίζατε;
  • Έναντι 5 δολαρίων και κατόπιν παραγγελίας, ο Ντον Μπέσιγκερ, ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α., έκοβε τις γυμνές σκηνές της Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία «Τιτανικός», ώστε το έργο να γίνει πιο οικογενειακό!

Τρεις μεγάλες τράπεζες θα μείνουν στην Ελλάδα

Συντονιστής: Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Τρεις μεγάλες τράπεζες θα μείνουν στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Aris »

Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο με αποτέλεσμα η πληρωμή των δανείων που έχει πάρει να θεωρείτε πλέον δεδομένη. Η Ελλάδα έχει λάβει το υπέρογκο δάνειο των 230 δις ευρώ για να μη χρεοκοπήσει (και επίσημα).

Καθώς είναι (κυριολεκτικά) η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας σημαντικό είναι παραχθεί η φοροδιαφυγή. Επίσης μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει αντισταθμιστεί πλήρως στη χώρα η απώλεια ανταγωνιστικότητας της τάξης του 32% σε όρους κόστους εργασίας της περιόδου 2001-2009.

Από τα 87 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες από το 2010, τα 15 δισ. επέστρεψαν το τελευταίο 7μηνο
Θετική είναι επίσης και η ραγδαία μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Μετά την ανασύνταξη του τραπεζικού τομέα, η Ελλάδα θα διαθέτει σύντομα μόλις τρεις μεγάλες τράπεζες και ορισμένα μικρότερα ιδρύματα, από 17 που ήταν πριν από έναν χρόνο. Η Εθνική, Πειραιώς και Aplha αναμένεται να είναι τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα που θα μείνουν καθώς αναμένεται να απορροφήσουν τις μικρότερες τράπεζες.

Επιστροφή στο “Οικονομία”